Ichthus Groningen

C.S.V. Ichthus Groningen

#STUDENTENLEVENMETGOD

Ervaringsverhalen


Janneke

“Ik kwam na de zomervakantie bij Ichthus langs en ik voelde me gelijk welkom. Veel mensen spraken mij aan en dit vond ik erg leuk. Dat is iets wat ik heel gaaf vind aan Ichthus. Je wordt gezien en daardoor weer snel herkend als je terugkomt. Door de wekelijkse kring, sociale activiteiten en commissies leer je ontzettend veel op allerlei gebieden, zowel je geloofsleven als studentenleven. Ook bouw je waardevolle vriendschappen op.”


Ruben

“Ik ben bij Ichthus gegaan omdat ik graag meer met medechristenen van mijn eigen leeftijd in contact wilde komen. In mijn kerk had ik niet altijd de aansluiting die ik wilde hebben en ook binnen mijn studie vond ik veel mensen die veel van me verschilden. Ik merk dat ik binnen Ichthus die aansluiting wel heb en ik heb echt het gevoel dat er mensen naar me omzien. Dit laatste omdat Ichthus een relatief kleine vereniging is en vooral omdat je een jaar lang met je eigen kring bijna wekelijks optrekt.”


Maaike

“Ik vond de bijbelstudiecommissie één van de leukste - zo niet de allerleukste - commissies van Ichthus. De vergaderingen hebben wel iets van kringavonden; eerst samen eten en vervolgens over Bijbelstudies praten - wat vaak uitmondt in per ongeluk gewoon Bijbelstudie doen. Je leert er om goede vragen te stellen, om een tekst écht goed te lezen, en doet er nogal wat bijbelkennis op. En al die kennis mag je vervolgens door middel van de Bijbelstudieboekjes delen met de rest van Ichthus :).”


Sponsors